یکی از روشهای پیشگیری از هدررفت انرژی و کاهش مصرف سوخت و ساز در موتورخانه ساختمانها و صنعتها، عایق کاری لولهها میباشد. به این صورت که با عایق کاری لولههای آب گرم از مصرف سوخت اضافی جلوگیری و همچنین با عایق کاری لولههای آب سرد از یخزدگی آنها جلوگیری میکند. در این مطلب قصد داریم شما را با نحوه عایق کاری لوله با پشم شیشه و دیگر مواد آشنا کنیم و در رفع مشکلات شما به یاریتان بشتابیم. عایق کاری لولههای تأسیسات یکی از الزامات بکار رفته در هر مکانی به خصوص ساختمان، مخازن، دستگاهها و… میباشد.
پس باید جدی گرفته شود. عایقکاری از جمله فعالیتهایی است که برای ممانعت از ورود رطوبت، گرما، سرما، کنترل صدا، کاهش انرژی کاربرد دارد. یکی از هدفهای مهم در عایق کاری همان پیشگیری از اتلاف انرژی و هزینههای اضافی است. در واقع برای انجام یک عایق کاری مناسب باید با انواع آشنا شوید تا بتوانید با توجه به دستورکار موجود بهترین انتخاب را داشته باشید. شرکت عایق دما در کنار شما است تا بهترین کیفیت را ارائه دهد. بنابراین برای آشنایی با نحوه عایق کاری لوله با پشم شیشه با ما همراه باشید.
ویژگی عایق پشم شیشه
طول این عایقها از ۹۰ سانتیمتر تا ۱۲۰ سانتیمتر است و ضخامت آن نیز ممکن است که از ۱ تا ۲ اینچ باشد. ابن در حالی است که ضخامت این عایقهای پشم شیشه بنابر سفارش مشتری تغییر میکند. ابن پشم شیشهها از بازهی منفی ۲۵۰ درجه تا ۸۰۰ درجه سانتیگراد را پوشش میدهند و اگر آن را جلوی آتش بگذارید هم تا چهار ساعت مقاوم است. نقطه ذوب آن نیز ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد است. گاهی نیز لوله با عایق پشم شیشه و روکش آلومینیوم است. عایق پشم شیشه شامل الیاف شیشه بوروسیلیکات است که به شکلی منظم در کنار یکدیگر قرار میگیرند. این بافت منسجم میتواند هر سطحی را نسبت به انتقال انرژی عایق بندی نماید. به همین دلیل کاربرد عایق پشم شیشه در عایق بندی دیوارها، سقف و کف ساختمان میتواند به کاهش مصرف انرژی و هزینههای سوخت کمک نماید.
کارایی عایق پشم شیشه به دلیل انعطافپذیری زیادی که دارد نسبت به عایقهای دیگر نظیر فایبرگلاس بیشتر است. از سوی دیگر کشش بالای عایق پشم شیشه و استحکام فوقالعاده آن میتواند منجر به دوام بالای آن خواهد شد. همین مساله باعث میشود که عایق کاری ساختمان تا سالها قابل استفاده باشد .کاربرد پشم شیشه به عنوان عایق صوتی نیز از مهمترین کاربردهای این نوع عایق به حساب میآید. در اصل، نصب عایق پشم شیشه بر روی هر سطحی، ضریب انتقال صدای سطح را کاهش داده و منجر به جذب صوت خواهد شد.
یکی از ویژگیهای مهم عایق پشم شیشه سازگاری آن با محیط زیست است. درواقع، مواد اولیه پشم شیشه شامل ماسه، شن و شیشه بازیافتی میشود. به همین دلیل، به راحتی در طبیعت قابل بازیافت شده و بنابراین، سازگاری بالایی با محیط زیست خواهد داشت. پشم شیشه در مقایسه با برخی عایقهای ساختمانی دیگر، قیمت نسبتا پایینتری دارد. بنابراین، در مساحتها و ابعاد بالا استفاده از عایق پشم شیشه مقرون بصرفهتر خواهد بود. از ویژگیهای مهم عایق پشم شیشه که منجر به کارایی بالای آن نیز شده است، سطح بالای مقاومت آن در برابر حرارت است. این نوع عایق میتواند دمای 300 درجه سانتیگراد را تحمل کند. به همین دلیل، برای عایق کاری در برابر آتشسوزی نیز میتوان از این نوع عایق استفاده کرد.
پشم شیشه از انواع عایقهای سلول باز بوده و میتواند رطوبت محیط را جذب نماید و در مجاورت با بخار آب (خصوصا در سطوح گرم) تولید اسید سیلیسیک مینماید و اگر محافظت آن به نحو مطلوب انجام نشود، باکتریها و قارچها در لایههای الیاف آن تکثیر پیدا میکنند، در گسترش حریق بیاثر بوده و در مجاورت حریق گازهای سمی تولید نمیکند، الیاف آن سر سوزنی شکل بوده و اگر وارد نسوج ریه شود خارج نمیگردد و تماس آن با پوست باعث خراشیدگی میشود؛ استمرار مجاورت در تنفس ذرات معلق آن میتواند باعث ایجاد بیماریهای تنفسی و پوستی شود. حداکثر تحمل حرارتی آن c550° است.
اخیراً پشم شیشههای جدیدی تولید شده که از ترکیب مذاب دو نوع شیشه است که باعث کمتر تحریک شدن پوست میگردد، و نیازی به چسباننده شیمیایی برای چسباندن الیاف بهم ندارد. تولید پشم شیشه در چگالیهای متوسط و زیاد نیز انجام میشود که مقاومت حرارتی آنها قدری بیشتر از نوع قدیمی آن است. درواقع پشم شیشه نوعی عایق حرارتی – صوتی میباشد که متشکل از مواد بازیافت شده از شیشه ذوب شده همراه با مقداری ماسه معمولی و رزین است. الیاف پشم شیشه بسیار کوچک و ریز است و سوزنی شکل میباشد. یک رول از پشم شیشه معادل حداقل 10 بطری شیشه بازیافتی است. پشم شیشه به صورت رشتههای پشم شیشه یا شیشهای تولید میشود و شامل الیاف استوانهای نسبتا کوتاه طولی است. اصطلاح پشم نیز مترادف با فیبر بازیافتی یا ضعیف شده میباشد. طبق ویژگی و خصوصیات بارز عایق پشم شیشه، نحوه عایق کاری لوله با پشم شیشه از اهمیت بالایی برخوردار است و باید بهصورت اصولی و درست انجام گیرد.
کاربری پشم شیشه
- عایق حرارتی
- عایق صوتی
- مناسب برای عایق کاری خطوط لوله گرم، تانکها و مخازن، دیگهای بخار، سیستمهای سرمایش و گرمایش
- مناسب برای عایق کاریهای حجیم
- مناسب برای کانالهای هوای از پیش عایق شده
- مناسب برای استفاده در ساندویچ پنلها
- کاربریهای مختلف دیگر صنعتی و ساختمانی
نحوه عایق کاری لوله با پشم شیشه
همانطور که پیشتر ذکر شد یکی از بهترین راهها برای کاهش هزینههای مربوطه این است که خودتان آن را نصب کنید. به یاد داشته باشید که این کار را باید با احتیاط زیادی انجام دهید. با اینکه کار کردن با این مواد آسان است، میتواند سبب خارش یا سوزش بدن شود؛ پس پوشیدن دستکش، لباس آستین بلند، شلوار، کلاه و عینک ایمنی را فراموش نکنید. در صورت استفادهی نادرست از عایقهای پشم شیشه، نصب آنها میتواند سبب خارش پوست و مشکلات جدی تنفسی شود.
عایقهای پشم شیشه میتوانند به صورت تکهای یا بسته کامل خریداری شوند. از آنجایی که عایقهای تکهای در اصل روکشهای عایقی هستند که به صورت لایهای بهم بافته شدهاند و شامل یک فویل یا کاغذ ضد رطوبت میباشند، نصب آسانتری دارند. هیچگاه هنگام نصب، عایق پشم شیشه را به زور وارد بخشهایی که فضای کمی دارند نکنید. اگر عایقها بیش از حد متراکم شوند درجهی مقاومت آنها به دلیل جمع شدن بادگیرها کاهش مییابد (فراموش نکنید که درجهی مقاومت به خودی خود کم هست). پس اگر ضخامت آن زیاد است سایز آن را تغییر دهید. نحوه عایق کاری لوله با ئشم شیشه بهصورت زیر میباشد:
- ابتدا بایستی توجه داشت که مواد عایق حساسیت زدا هستند و میتوانند باعث بروز امراض پوستی و تنفسی گردد. لذا زمان کار با عایقهای حرارتی به ویژه پشم شیشه، از دستکش، لباس کار کاملا پوشیده و ماسک استفاده شود.
- پشم شیشه را متناسب با محیط لوله برش داده و لبههای آنرا با چسب بچسبانید. از سیم گالوانیزه نیز بهجای چسب میتوان استفاده کرد.
- عایق را بهطور کامل با نوار پلاستیکی بپوشانید. اینکار باعث جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل عایق خواهد شد.
- مقوای مخصوص عایق کاری را که متناسب به محیط لوله برش زدهاید بدور پلاستیک قرار دهید و با چسب کاغذی مهار کنید.
- پارچه متقال را که قبلا به عرض 10 الی 15 سانتیمتر برش زدهاید، و بهصورت نوار در آوردهاید را به دور مقوا بپیچانید تا سطح لوله کاملا توسط نوار متقال پوشانده شود.
- مقداری مل را آب مخلوط کنید و بهصورت خمیر روان درآورید. سپس مقدار یک دهم وزن مل، پودر سریش را نیز داخل آب حل کنید تا بهصورت خمیر روان درآید. مقدار یک دهم وزن مِل نیز چسب چوب تهیه کنید و هر سه ماده را در یک ظرف مخلوط کنید و کاملا بهم بزنید تا خمیر روان و چسبندهای حاصل شود.
- بتونه حاصل شده را بر روی لوله، که قبلا با پشم شیشه، نوار پلاستیکی، مقوا و متقال پوشیده شده است، بمالید و یک سطح کاملا صاف ایجاد کنید و اجازه دهید تا بتونه خشک شود (ضخامت پوشش 2 میلیمتر). سپس سطح لولهها را با رنگ سفید رنگآمیزی کنید و توسط نوار رنگی و فلش مشخص نمایید.
نکات مهم در نحوه عایق کاری لوله با پشم شیشه
پیش از آنکه شروع به عایق کاری لوله کنید،لازم است اطلاعاتی را در مورد آن بررسی کنید. توجه به همین نکات مهم و کلیدی در رابطه با نحوه عایق کاری لوله با پشم شیشه باعث میشود که کار شما دچار وقفه نشود و به راحتی راه درست را در پیش بگیرد. باید بدانید که نحوه عایق کاری لوله با پشم شیشه به اینصورت است که برای تمام قسمتهای لوله، اتصالات و همچنین شیرفلکه اصلی انجام میشود.
قبل از عایق کاری باید اندازهگیری دقیقی از لولهها داشته باشید، که هر فردی نمیتواند از عهده چنین کاری برآید و شما باید کار را به کاردان بسپارید و در همین جهت میتوانید با ما ارتباط برقرار کنید تا متخصصان فنی ما از محل بازدید کرده و اندازهگیری را انجام دهند.
پس از آن کار عایق کاری را برای شما به بهترین نحو و با کیفیت بالا انجام دهند. در راستای بررسیها باید حواستان به موضوع ضخامت عایق پشم شیشه هم باشد،چون اگر عایق مناسب و درستی را انتخاب نکنید پس از مدتی مشکل ساز خواهد بود.همه این موارد گفته شده را میتوانید با کارشناسان و کادر فنی ما در میان بگذارید تا با فن آوری نوین و متد روز شما را راهنمایی کنند.
ارتباط با ما
اگر شما هم به فکر صرفهجویی در هزینه و انرژی هستید و میخواهید از مزیتهای کاربردی عایق کاری بهرهمند باشید، پس نیازمند عایق کاری لولههای خود هستید. ما در این مقاله سعی کردیم شما را با نحوه عایق کاری لوله با پشم شیشه آشنا کنیم. از همینرو میتوانید از طریق راههای ارتباطی شرکت، با ما در ارتباط باشید. تا پس از ثبت درخواستتان گروه پشتیبانی به درخواست رسیدگی کند .واحد تحقیقاتی و فنی از محل مورد نظر شما بازدید کرده و در نهایت به کمک شما خواهند پرداخت و خدمات لازم را ارائه میکنند.