یکی دیگر از عایقهای مهم برای ساختمان، عایق نمای ساختمان و یا همان عایق کاری دیوار خارجی ساختمان است. نمای ساختمان اولین و بیشترین تماس و برخورد را با اشعههای خورشید و در معرض برف و باران و … قرار دارد؛ با این حال بیشترین آسیب را در ساختمان دربرابر این شرایط جوی و محیطی متحمل نمای ساختمان و ضرر به آن میشود.
پس استفاده از عایق مناسب برای نمای ساختمان یک امری ضروری بحساب است. عایق حرارتی و عایق رطوبتی مهمترین نوع عایق کاری دیوار خارجی ساختمان هستند و مواد بکار رفته در این عایق کاری معمولا از دو نوع عایق پلیمری و عایق معدنی تشکیل شده است.
عایق کاری دیوار خارجی ساختمان بر پایه آب است و برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و نم از دیوارهای خارجی به داخل ساختمان فرموله و تولید میشود. این نوع عایق رطوبتی ضمن اینکه از نمدهی و رطوبت به سطوح داخلی ساختمان جلوگیری میکند، مانع از زرد شدن، تبله شدن و پوسته شدن رنگ داخلی از سطح گچ داخلی ساختمان به بیرون میشود. از این نوع رنگ و عایق بهعنوان جایگزین ایزوگام و حلب روی دیوارهایی که در معرض باران، برف، نور خورشید و…هستند میتوانید با اطمینان کامل استفاده نمایید.
بهترین عایق برای عایق کاری دیوار خارجی ساختمان
در عایق کاری دیوار خارجی ساختمان، دیوارهای ساختمان نیز به همراه ساختمان گرم میشوند، در این حالت اینرسی حرارتی ساختمان به نوعی افزایش مییابد و در مواقعی که محیط داخلی ساختمان سرد شود، گرمای دیوارها، محیط داخل ساختمان را گرم میکند که این امر باعث ثبات و تعادل گرمایی در ساختمان میشود.
از این روش عایق کاری معمولا برای ساختمانهایی استفاده میشود که کاربری دائمی دارند مانند ساختمانهای مسکونی و تجاری. در این روش تغییرات دمای داخل تاثیر کمی از تغییرات دمای خارج ساختمان را به خود میپذیرد و آسایش حرارتی ساختمان افزایش مییابد.
بهترین زمان برای عایق کاری ساختمان، در زمان دیوارکشی و در هنگام ساخت و ساز آن میباشد، که بسیار راحتتر و با هزینه کمتری نسبت به ساختمانهای احداث شده انجام میپذیرد. در زمان ساخت یک بنا، از روشهای مختلف و متنوعی جهت عایق کاری دیوار خارجی ساختمان میتوان استفاده نمود. ازطرفی میتوان عایق کاری را ضمن اجرای نمای ساختمان (آجر نما، سنگ و کامپوزیت آلومینیوم و….) انجام داد.
روش عایق کاری دیوار حین ساخت
- عایق کاری دیوار با استفاده از ساندویچ پانل
- عایق کاری با استفاده از بلوکهای بتن و سیمانی عایق (ICF)
- قرار دادن عایق حرارتی بین دیوار دو جداره
- عایق کاری دیوارها از داخل ساختمان
- عایق کاری دیوارها از خارج ساختمان
ویژگی عایق دیوار باکیفیت
برای داشتن عایق رطوبتی باکیفیت جهت عایق کاری دیوار خارجی ساختمان، پیشنهاد میشود عایقی که قدرت انعطافپذیری، کشسانی، چسبندگی و غلظت بالایی داشته باشد، مناسب اینکار بوده و میتوانید استفاده نمایید.
یکی دیگر از ویژگیهای بسیار خوب این نوع از عایق، رنگ عایق رطوبتی، غلظت بالا در این محصول است که باعث ایجاد پوشش کامل جهت پوشاندن ترکهای مویی سطح دیوار میگردد و نیازی برای بتونه کاری ترکهای مویی نیست ولی میبایست ترکهای عمقی را با بتونه مخصوص نما (بتونه الاستیک) در یک یا دو مرحله بازسازی و آنها را بپوشانید.
از خواص دیگر این عایق قدرت کشسانی و انعطافپذیری بالای این عایق است که باعث میشود دربرابر تغییر دمای هوای گرم و سرد محیط و یخزدگیها در فصول سرد سال، مقاومت بالایی از خود نشان داده و پوسته شدن و ترک خوردن آنها کاملاً منتفی گردد.
ازطرفی برای ایجاد چسبندگی بهتر از پرایمر نفوذگر استفاده کنید که از خواص این مواد قدرت چسبندگی و آب گریز بودن و حاوی مواد افزودنیهایی هست که از رشد باکتری و قارچ و کپک در دیوار و عایق جلوگیری میکند و دربرابر عوامل مخرب محیطی مقاومت بالایی از خود دارد.
روش صحیح اجرای عایق کاری دیوار خارجی ساختمان
- ابتدا از تمیز بودن زیر کار و سطح دیوار موردنظر، اطمینان حاصل کنید و درصورت نیاز اقدام به تمیز نمودن سطح کار نمایید.
- اگر چنانچه قبلاً رنگآمیزی یا طراحی صورت گرفته و پوسته دارد، پوسته رنگها را کامل از سطح دیوار بگیرید، سپس پرایمر زیر کار را که معمولاً 200 گرم در مترمربع استفاده میشود به وسیله غلتک یا کاردک در یک مرحله روی دیوار جانبی اعمال نمایید.
- در ادامه کار به غیراز ترکهای مویی ترکهای عمقی را با بتونه الاستیک که آماده بازسازی است را در یک یا دو مرحله ترک را بپوشانید.
- سپس صبر کنید بعد از خشک شدن پرایمر و بتونه عایق دیوار بارانگیر روی سطح کار به وسیله غلتک شروع به اجرا نمایید و این کار را در دو مرحله به فاصله زمانی 4 ساعت مرتبا انجام دهید.
- بعد از اتمام پایان کار لایه دوم درنهایت چک و کنترل لازم را انجام دهید و درصورت نبودن ایراد در کار عملیات عایق کاری دیوار خارجی ساختمان به اتمام رسیده است.
مزایای عایق کاری دیوار خارجی ساختمان
- محافظت از سطوح بیرونی در مقابل آلودگی
- ضد شوره و سفیدک در مقابل شرایط جوی
- نسوز و مقاوم بودن در دمای -40 الی +350 درجه سانتیگراد
- بر روی ظاهر سطوح تاثیر نمی گذارد (ضخامت لایه 100الی 150 نانومتر)
- محافظ دربرابر اشعه ماوراء بنفش و یووی
- مقاوم دربرابر سایش و فرسودگی
- اجرای آسان، جذب سریع
- مقاوم دربرابر شستشو تا فشار 60 بار
- پایدار و مقاوم بسیار زیاد دربرابر یخزدگی
- کاملأ بیرنگ و بیبو
- محافظت دربرابر خزهها، باکتریها و قارچها
- مناسب برای تمامی شرایط محیطی و آب و هوایی
- جلوگیری از خسارات ناشی از هوازدگی
- بدون هیچ گونه تغییری در ساختار فیزیکی و شیمیایی سطح پایه
- پاک کردن سریع و آسان سطح تنها با آب پاشی کردن و شستشوی ساده
- قابل استفاده در هر نوع سطح متخلخل صنعتی و معدنی
جمعبندی
ما در این مقاله سعی کردیم بهطور خلاصه و واضح اطلاعاتی نظیر عایق کاری دیوار خارجی ساختمان را دراختیار شما قرار دهیم. با افزایش آگاهی و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید بهترین نتیجه را درجهتفرآیند عایق کاری بدست آورید. پس قبل از انجام عایق کاری دیوار خارجی ساختمان، حتما و الزاما تمامی موارد و نکات موردنیاز این فرآیند را مورد بررسی و کنترل قرا دهید تا بهترین خدمات را در این راستا دریافت کنید. جهت برخورداری از اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
ارتباط با ما
درنهایت برای ارتباطگیری بیشتر با تیم مشاوره و کارشناسی ما برای عایق کاری دیوار خارجی ساختمان میتوانید ازطریق صفحه تماس با ما درارتباط باشید.