عایق دما

عایق‌کاری تاسیسات

خدمات عایق‌کاری

بهترین عایق صوتی دیوار چیست؟

امروزه با رشد چشمگیر جمعیت و افزایش آلودگی‌های صوتی در محیط پیرامون، همین امر باعث شده است تا انسان در جوامع امروزی به دنبال راهی برای کاهش این گونه آلودگی‌ها جهت کیفیت رفاه و آرامش بیشتر باشد. یکی از روش‌هایی که با آن می‌توان آلودگی صوتی را تاحدودی کاهش داد، استفاده از عایق کاری صوتی به منظور جلوگیری از سروصدا است.

برای مثال عایق کاری صوتی لوله‌های فاضلاب به همین منظور انجام می‌شود. درحال حاضر، انواع مختلفی از عایق‌های صوتی، در بازار تولید و قابل عرضه خواهد بود. هر کدام از انواع عایق‌های صوتی، کاربردهای خاص خود را بصورت جداگانه دارند که می‌توان در سازه‌های اداری، خانگی و همچنین تاسیسات صنعتی، مورد استفاده قرار داد.

درنتیجه استفاده از بهترین عایق صوتی دیوار، صداهای آزاردهنده‌ای که از اطراف به گوش می‌رسد را، بطور قابل توجهی کاهش می‌دهد و آرامش موردنیاز را برای ساکنین فراهم می‌کند. امروزه استفاده از بهترین عایق صوتی دیوار، چنان اهمیت پیدا کرده است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته، آن را ملاک ارزش گزاری بر املاک و ساخت‌ و ساز آنها می‌دانند. این فرآیند به این معناست که استفاده از عایق صوتی، روز به ‌روز در حال گسترش است.

در راستای عایق کاری ممکن است این سوالها برایتان پیش آمده باشد. عایق صوتی برای دیوار چیست؟ بهترین عایق صوتی دیوار چیست؟ چرا باید از عایق صوتی دیوار استفاده کنیم؟ عایق صوتی برای دیوارها چه کمکی به ما می‌کند؟ در پاسخ به سوال‌ها باید گفت که اگر این روزها حس می‌کنید صدای همسایه دیوار به دیوار واقعا کلافه‌تان کرده، یا حتی صدای بچه‌های شما همسایه‌ها را عاصی کرده است.

همچنین در خانه موسیقی تمرین می‌کنید یا حیوان خانگی دارید که صدایش مزاحم واحدین کناری است، به همین دلایل می‌خواهید یک اتاق از خانه را به هر دلیلی عایق صوتی کنید تا صدا به بیرون درز نکند یا صدای بیرون به داخل ساختمان نیاید، باید از عایق‌های صوتی که برای همین منظور تولید شده‌اند و به اجرا در می‌آیند استفاده کنید.

عایق صوتی چیست؟

عایق صوتی دیوار یک ماده یا سیستمی است که برای کاهش و جلوگیری از انتقال صداها از یک فضا به فضای دیگر مورد استفاده کاربران قرار می‌گیرد. این عایق‌هایی که تحت عنوان صوتی بکار می‌روند، بطور عمده از موادی مانند فوم صوتی، پانل‌های صوتی، الیاف صوتی و مواد راهبردی دیگر تولید می‌شوند.

بطورکلی استفاده از بهترین عایق صوتی دیوار در مکان‌هایی که نیاز به کاهش صدای خارجی یا داخلی دارند، بسیار مفید واقع است. برای مثال برخی از این مکان‌ها عبارتند از: ساختمان‌های مسکونی با فضاهای مشترک مانند آپارتمان‌ها، هتل‌ها، ادارات و سازمان‌ها، استودیوهای صدا، سینماها، سالن‌های کنفرانس، بیمارستان‌ها و سایر فضاهایی که نیاز به کیفیت رفاهی، آرامش و کاهش صدا دارند.

عایق صوتی دیوار غالبا به دو صورت عمودی و افقی نصب می‌شود. خوب است بدانید در نصب عمودی، عایق‌ها بر روی دیوارها نصب و اجرا می‌شوند تا از انتقال صدا ازطریق دیوارها به فضاهای دیگر چه داخلی و چه خارجی جلوگیری شود. اما در نصب افقی، عایق‌ها بر روی سقف و کف فضای ساختمان نصب و به اجرا در می‌آیند تا کاهش صدایی که ازطریق طبقات بالا و پایین منتقل می‌شوند، ایجاد شود.

علاوه بر کاهش صدا، عایق‌های صوتی دیوار می‌توانند بطور نسبی تاثیرات مثبتی بر روی اکو و آکوستیک فضا داشته باشند. زیرا آنها می‌توانند با کاهش انعکاس صداها در فضا، به ایجاد یک محیط آرام و دلپذیر کمک کنند. قابل توجه است که دنیای عایق‌های صوتی انقدر گسترده و بزرگ است که هر کدام برای رفع یک مشکل مورد استفاده قرار می‌گیرند و کاربرد جداگانه‌ای دارند. حال در این مقاله به بررسی بهترین عایق صوتی دیوار خواهیم پرداخت و به نکاتی در این باره بصورت خلاصه اشاره می‌کنیم.

بهترین عایق صوتی دیوار
بهترین عایق صوتی دیوار

عایق صوتی در مقابل جاذب صدا

همانطور که می‌دانید عایق صوتی به مسدود کردن صدا بر روی تاسیسات ساختمانی اشاره دارد، بطوری که نتواند از اتاقی به اتاق دیگر سروصدا منتقل شود. از سوی دیگر، جاذب صدا به جلوگیری از جهش صدا در اطراف اتاق اشاره دارد. از پنل‌های عایق صوتی می‌توان برای عایق کردن صدا در کل خانه یا اتاق‌های خاص داخل خانه که منجر به ایجاد سروصدای بیشتری هستند، مانند حمام یا اتاق‌ خواب استفاده کرد. هنگامی که این پنل‌های آکوستیک در دیوارهای داخلی خانه نصب می‌شوند، به کاهش انتقال نویز بین اتاق‌ها کمک شایانی می‌کنند.

همچنین استفاده از پنل‌های آکوستیک بین طبقات یک خانه دو طبقه یا چند طبقه، می‌توانند به آرام نگه داشتن محیط در طبقه‌های پایین‌تر ، کمک کنند. مثلا برای فضاهای تجاری، مدارس و ادارات، محصولاتی برای کنترل سطح صدا بطور ویژه‌ای طراحی شده‌اند. این محصولات آکوستیک داخلی بر روی دیوارها یا سقف‌ها نصب می‌شوند تا به حداقل رساندن نویز و اکو پس‌زمینه در ساختمان کمک کنند.

سیستم عایق صوتی چگونه کار می‌کند؟

طبق مستندات موجود بر این قضیه، امواج صوتی در هوا معلق و حرکت می‌کنند. با این حال وقتی به سطحی برخورد می‌کنند، در این حالت یا منعکس می‌شوند و یا جذب می‌شوند. سطوح سخت و صاف معمولاً صدا را به بهترین شکل از خود منعکس می‌کنند و درنهایت محیطی پر سروصدا را ایجاد می‌کنند. موادی که در جذب و مسدود کردن امواج صوتی مناسب هستند، می‌توانند به شما کمک کنند تا محیط داخلی آرام‌تری را برای خود ایجاد کنید.

اگر از بهترین عایق صوتی دیوار استفاده شود، بطور ویژه برای جذب امواج صوتی مناسب بوده و کاهش انتقال نویز را در طراحی خود قرار داده است. بهترین عایق صوتی دیوار، با فرآیند کاهش انتقال صدا که با اختلاف دسی‌بل بین صدای فرودی و صدای نفوذ شده بیان می‌شود، نشان داده می‌شود.

حال هرچه این عدد دستاوردی بالاتر باشد، خاصیت عایق صدا بهتر است. اما باتوجه به نحوه انتقال، صدایی را که افراد دوست دارند برای آن عایق‌ کاری انجام شود را می‌توان به صداهای هوا (به دلیل ارتعاش موجود در هوا) و صداهای جامد (به دلیل ضربه به جامدات یا ارتعاش موجود در جامد) تقسیم‌بندی کرد. این نفوذ صدا در موارد مختلف با قانون جرم در آکوستیک مطابقت و رابطه مستقیم دارد.

توجه داشته باشید که خاصیت موجود در بهترین عایق صوتی دیوار یا یک صفحه، به نسبت مساحت و جرم آن بستگی دارد. به این صورت که هرچه جرم بیشتر باشد، ارتعاش این ماده به نوعی سخت‌تر است، بنابراین خاصیت بهتری را در بین عایق‌ها خواهد داشت؛ بنابراین، بهتر است مواد متراکم و سنگین (آجر سفالی، بتن تقویت ‌شده، ورق فولادی و…) را به عنوان بهترین عایق صوتی دیوار انتخاب کنید.

پس از آن بهترین راه برای عایق کردن صدای جامد، استفاده از ساختار غیرمتصل است. این به این معنا است که بین دیوار و تیر اسپیندل و همچنین بین چارچوب ساختمان و تخته دیوار، آستر کشسانی را پر کنید. حال این آستر کشسان را می‌توان از نمد، چوب‌ پنبه، لاستیک و یا موادی که خاصیت الاستیک دارند، انتخاب و تحت اجرا قرار داد.

بهترین مواد در عایق صوتی دیوار

مواد عایق صوتی در انواع و اقسام گوناگون وجود دارند و در بازار عرضه می‌شوند. طبق قوانین آگاهی از نحوه و مکان استفاده از آن‌ها برای دستیابی به بهترین نتایج بسیار مهم و حائز اهمیت است؛ بنابراین برای دستیابی به بهترین نتایج ممکن در این زمینه، پس توجه شود که کیفیت مواد عایق صوتی خاصی که قصد استفاده از آن را دارید نیز مهم و کاربردی است. در اینجا برخی از بهترین مواد عایق صوتی که منجر به بهترین عایق صوتی دیوار می‌شوند، اشاره خواهد شد.

بهترین مواد در عایق صوتی دیوار

عایق صوتی آکوستیک

برای این موارد، انواع مختلفی از عایق صوتی آکوستیک در بازار وجود دارد که برخی بسیار سنگین‌تر از سایرین و برخی، عملکرد بالاتری نسبت به دیگر عایق‌های صوتی دارند. اینها با سطوح مختلف کاهش دسی‌بل در فرکانس‌های مختلف هرتز، در طبقات مختلف رتبه‌بندی می‌شوند و در ضخامت‌های مختلف موجود و قابل استفاده هستند.

در این حالت ضخامت و وزن بر کاربرد و اثربخشی آنها تأثیرات زیادی دارد، بنابراین حائز اهمیت است که با دقت و توجه زیاد، عایق موردنظر خود را به نحو احسن انتخاب کنید. عایق صوتی آکوستیک، به عنوان بهترین عایق صوتی دیوار شناخته می‌شود.

زیرا در کاهش انتقال صدا، به خوبی عمل و بهترین نتیجه را به ارمغان می‌آورد. این نوع از عایق، حداقل میزان عمق را برای سازه‌های موجود مانند دیوارها و سقف دارد. همچنین از دیگر مزایای آن، می‌توان به نصب آسان و ماندگاری طولانی این عایق صوتی اشاره کرد؛ مانند هر عایق دیگری، عایق صوتی آکوستیک نیز از معایبی نیز برخوردار است. ازجمله این معایب می‌توان به سنگین و گران‌تر بودن آنها اشاره کرد.

عایق صوتی پشم سنگ

این نوع از عایق، اساساً مواد عایق متخلخل هستند که در جذب انرژی‌های صوتی و حرارتی بسیار خوب عمل می‌کنند. این ماده نسبتاً سفت و سخت است که همیشه در حفره‌های موجود در دیوارها استفاده می‌شود، در ضخامت‌ها و تراکم‌های مختلف وجود و کارایی مثبتی دارد. این عایق هم  در خانه‌ها و هم در پروژه‌های تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زیرا ویژگی آنها اینگونه است که کاملاً مقرون بصرفه است؛ بنابراین عایق معدنی، نه تنها در جذب انرژی صوتی و حرارتی عملکرد خوبی دارد، بلکه تقریباً به همان اندازه، برای پر کردن حفره‌ها و منافذ، بسیار مفید است.

این ویژگی مناسب مانع از این می‌شود که حفره به حفره باز باشد که می‌تواند منجر به تقویت انرژی صوتی شود. علیرغم اینکه این عایق صوتی، کاملاً سفت و سخت است، اما برش‌دهی آن درمقابل آسان و به راحتی انجام می‌شود. حال می‌توان گفت که عایق‌های معدنی می‌توانند به عنوان بهترین عایق صوتی دیوار عمل کنند. همچنین از معایب این عایق صوتی این است که به عمق زیادی از مواد نیاز دارید تا به خودی خود تاثیر خود را نشان دهد.

عایق صوتی فایبرگلاس

عایق صوتی فایبرگلاس عایقی است که به جای رول بصورت تخته و صفحه عرضه می‌شود و می‌تواند در مکان‌های مختلف با کاربردهای گوناگون ازجمله برای ساخت پنل‌های آکوستیک در استودیوهای خانگی، تئاترها و ساختمان‌های تجاری ارائه شود. این ماده به عنوان عایق صدا در کاهش سروصدای داخلی یا خارجی از اتاق بسیار مؤثر است و همچنین آکوستیک داخلی را به نوعی بهبود می‌بخشد. در این زمینه انواع مختلفی از این نوع عایق صوتی وجود دارد که می‌توانید با ضخامت، تراکم و استحکام‌های متفاوت انتخاب کنید.

به عنوان مثال، بردهای 703 برای کاهش نویزهای با فرکانس بالا، بهترین مورد در جهت بهترین عایق صوتی دیوار هستند، درحالی که بردهای 705 برای نویزهایی با فرکانس پایین، مناسب‌تر هستند. از عایق صوتی فایبرگلاس، در استودیوهای ضبط، سینماهای خانگی، تئاتر و هر جایی که عایق صدا موردنیاز است، استفاده می‌شود. قابل توجه است که این عایق صوتی، مناسب برای محدوده‌های فرکانس مختلف و در ضخامت‌های مختلف ساخته شده است.

توجه به این موضوع مهم است که عایق صوتی از نوع فایبرگلاس به عنوان یک عامل تحریک‌کننده شناخته شده است، بنابراین هنگام جابجایی باید از وسایل محافظ جهت احتیاط‌های لازم استفاده شود.

نکات کلیدی برای بهترین عایق صوتی دیوار

بهترین عایق صوتی دیوار چیست

انحراف

نکته اصلی که باید به آن توجه کنید، انحراف است. درواقع انحراف صدا با افزودن جرم و چگالی به هر سازه‌ای مانند دیوار، کف یا سقف ساختمان‌ها حاصل می‌شود. در حالت کلی تمام مواد جامد که قوام ضخیم دارند و متراکم یا تا حدودی جز مواد سنگین هستند، می‌توانند به مسدود کردن ارتعاش صدا کمک کنند. با افزودن جرم و مواد متراکم بین منبع صوت و نقطه دریافت، حجم بیشتری در آن ایجاد می‌شود که موج صوتی باید از آن عبور کند و با این کار انرژی آن کاهش می‌یابد.

جذب

انواع مواد جاذب مانند عایق پشم سنگ که جذب انرژی صوتی ورودی به آن را فراهم می‌کند، در ضخامت‌ها و چگالی‌های متفاوتی از مواد برای اثرگذاری بیشتر دردسترس هستند و معمولاً در حفره‌های باز و منافذی که وجود دارد که در آن عمق مواد قابل‌ تحمل است، نصب می‌شوند. این نوع مواد جاذب نه تنها قابلیت جذب بالایی دارند، بلکه مهم است که بدانیم با پر کردن حفره‌های موجود، می‌توانند از پتانسیل تشدیدکننده یا تقویت امواج صوتی اضافی که درصورت رها شدن حفره ایجاد می‌شوند، جلوگیری شود.

جداسازی

از نکات مهم در خصوص داشتن بهترین عایق صوتی دیوار، اهمیت به جداسازی است. حال اصل جداسازی اینگونه است که ناحیه اتصال مکانیکی مستقیم بین زیرلایه یا سازه‌های موجود، مثلاً یک دیوارو مواد تکمیل‌کننده را کاهش دهد. این فرآیند راهی برای قطع ارتعاشات صوتی یا انتقال‌های‌ جانبی دیگر است که ازطریق اتصال از یک طرف به سمت دیگر در حرکت است.

این فرآیند ممکن است با جداسازی کامل یک ساختار داخلی یا ممکن است به سادگی یک جداسازی ازطریق کانال‌های ارتجاعی قابل انجام باشد که به جدا کردن دیوارهای خشک از بقیه ساختار در سازه‌های ساختمان کمک می‌کند. درنتیجه، قدرت ارتعاشات صوتی با این وجود کاهش می‌یابد.

تبدیل حرارتی

خوب است بدانید که غشای جداسازی آکوستیک، ماده‌ای است که با تبدیل انرژی صوتی به انرژی گرمایی کار می‌کند. مثلا هنگامی که امواج صوتی با غشاء تماس پیدا می‌کنند، مولکول‌های مواد را به ارتعاش و لرزه در می‌آورند، که به نوبه خود اصطکاکی ایجاد می‌شود که بطور هوشمندانه‌ای به انرژی گرمایی و حرارت تبدیل می‌شود.

بنابراین، این ماده با تبدیل انرژی صوتی به انرژی گرمایی باعث می‌شود تا به سادگی ازطریق مواد به طرفین و حالات دیگر منتقل شود و درنتیجه انتقال‌های جانبی در آن کاهش یابد. توجه شود که در هر استراتژی جدی یا پیشرفته‌ای که برای جداسازی صدا وجود دارد، این یک الزام مطلق برای کار کردن با اصول دیگر می‌باشد.

سخن پایانی

طبق مطالب و شواهد بوجود آمده در این مقاله دانستید که برای داشتن بهترین عایق صوتی دیوار، می‌بایست انتخاب درستی از عایق را در راستای کار خود قرار دهید. سپس طبق نکات ارائه شده و رعایت به آنها درصد متمرکز شدن در بهترین عایق صوتی دیوار را افزایش دهید. عایق کاری دیوار و سازه‌های ساختمانی جنبه‌های مختلفی دارد که باید اصولی و درست انجام شود. پیشنهاد می‌شود کارهای خود را جهت عایق کاری تاسیسات ساختمان به متخصصین موجود در این راستا بسپارید.

ارتباط با ما

برای تهیه محصول موردنظر و ثبت درخواست‌های خود درخصوص بهترین عایق صوتی دیوار، ازطریق راه‌های ارتباطی درنظر گرفته شده در سایت عایق دما با ما هم مسیر باشید. از همین‌رو برای مشاوره و انجام خدمات خود با بهترین متریال و خدمات ویژه از ارتباط با کارشناسان این مجموعه غافل نباشید.