عایق دما

عایق‌کاری تاسیسات

خدمات عایق‌کاری

عایق لوله آب روکار‌

لوله‌کشی ساختمان بخش مهمی است که از نظر شیوه اجرا به دو طریق روکار و توکار قابل انجام است. هر کدام از این روش‌های لوله‌کشی، به‌صورت جداگانه مزایا و معایبی دارند که با آگاهی از این موارد، می‌توان در هر شرایط، نوع اجرای لوله‌کشی را متناسب با نیاز و هدف انتخاب کرد.

در این مقاله با عملیات لوله‌کشی روکار بیشتر آشنا می‌شویم. همچنین درمورد عایق لوله آب روکار صحبت خواهیم کرد. زیرا عایق کاری لوله بقدری مهم و الزامی است، که توصیه می‌شود پس از ساخت‌وسازهای ساختمانی و به‌ویژه در موتورخانه‌ها مورد استفاده قرار بگیرد. به‌طورکلی لوله‌کشی روکار بیشتر در مواقعی مورد اجرا قرار می‌گیرد، که در اجرای لوله‌کشی توکار محدود بوده و قابلیت اجرایی آن ممکن نباشد.

همچنین اجرای لوله‌کشی توکار به دلیل نیاز به عملیات ساختمانی و بنایی پس از آن، بسیار دشوار و با هزینه زیادی همراه است. از همین‌رو در بسیاری از مواقع با هدف سختی کمتر و صرف هزینه کمتر لوله‌کشی روکار اجرا می‌شود. ازطرفی باید گفت که در راستای حفظ و پایداری لوله‌کشی ساختمانی برای جلوگیری از فرسودگی و خرابی، از عایق لوله آب روکار استفاده می‌شود.

احتمال پوسیدگی در لوله توکار، بنا به دلایلی چون سهولت اضافه کردن انشعاب آب و فاضلاب، امکان تغییر سیستم لوله‌کشی آب، فاضلاب و شوفاژ ساختمان می‌باشد. درواقع از دلایل استفاده از اجرای لوله‌کشی به روش روکار به اینصورت می‌باشد که در برخی مواقع و البته عمدتا به دلیل قیمت ارزان‌تر اجرا و تعمیرات این نوع لوله‌کشی از سهولت بیشتری برخوردار است.

همچنین توجه شود که تغییرات و تعمیرات جزئی لوله‌کشی سیستم گاز و فاضلاب نیز با روش لوله‌کشی روکار انجام شدنی است. همچنین می‌توان از انواع عایق لوله برای لوله‌کشی روکار استفاده نمود.

مزایای لوله‌کشی روکار

  • این مدل لوله‌کشی از قسمت گوشه دیوارها به اجرا در می‌آید و تمامی فواصل لوله‌کشی به صورت منظم و با فاصله‌های معین و تعیین شده به دیوار یا کف مهار می‌شوند.
  • با استفاده از لوله‌کشی روکار می‌توان سیستم گرمایش آب گرم مصرفی توسط آبگرمکن (دیواری یا زمینی) را به پکیج تغییر دهیم که در این صورت می‌توان برای گرمایش فضای ساختمان بخاری را به‌طورکلی حذف کرده و به‌جای آن از سیستم گرمایشی شوفاژ (رادیاتور) استفاده کنیم، که صرفه‌جویی در هزینه گاز مصرفی را با خود به همراه دارد. البته این موضوع دلخواه بوده و می‌توانید آن را انجام دهید یا خیر.
  • از دیگر مزیت‌های لوله‌کشی روکار برطرف شدن افت فشار آب، در دسترس بودن لوله‌ها برای تغییرات بعدی و پیش بینی نشده ، افزایش سایز لوله‌ها و از همه این موارد مهمتر تخریب نکردن دیوارها و کف زمین می‌باشد که در پی آن مشکلات و هزینه‌های زیادی را برای اهالی ساختمان به همراه خواهد داشت.
  • برای عایق لوله آب روکار نیاز به تخریب کردن نیست. از آنجایی که این لوله‌ها روکار هستند و بر روی سطح قرار گرفته‌اند، به همین دلیل عایق لوله آب روکار به ساده‌ترین روش قابل انجام است.

عایق لوله آب روکار‌

عایق کاری لوله‌های توکار

برای عایق کاری لوله‌های توکار، می‌توان از پشم شیشه و پشم سنگ پتویی استفاده کرد. برای این کار، دو گزینه پیش رو است که باتوجه به نیازتان می‌توانید استفاده کنید.

  • در روش اول از عایق‌های پتویی با روکش کاغذ استفاده کنید. این عایق را باید به وسیله‌ی اره و متناسب با محیط لوله و مقداری که لازم است، برش دهید.
  • در روش دوم می‌توانید از عایق پشم شیشه استفاده کنید. از سمتی که ورق کاغذ قیراندودی یا کاغذ آلومینیومی نباشد، دور لوله را با عایق موردنظر بپوشانید. سپس برای محکم کاری یک مفتول گالوانیزه یا یک عایق به قطر یک میلی‌متر را به دور لوله بپیچید.

عایق کاری لوله‌های روکار

برای عملیات عایق لوله آب روکار، معمولا از سه روش که بین بقیه رایج‌تر است، استفاده می‌شود. روش اول می‌تواند همان کارهایی که در عایق‌کاری لوله توکار گفتیم مورد استفاده قرار بگیرد. البته دقت شود که پس از اتمام عایق ‌کاری در این روش، روی سطح لوله‌ها، رنگ‌آمیزی می‌شود. زیرا این لوله‌ها بر روی سطح هستند و عایق لوله آب روکار باید تمیز در بیاید. در روش دوم، پس از اینکه لایه‌ی دوم ضدزنگ روی لوله‌ها انجام گرفت، از عایق‌های پیش‌ساخته استفاده می‌شود. این عایق‌ها، دارای یک روکش کاغذی یا آلومینیومی هستند. درواقع استفاده از آن‌ها برای عایق‌های بیرون از ساختمان رایج بوده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در روش سوم از عایق لوله آب روکار، متقابلا از عایق‌های پیش‌ساخته استفاده می‌شود، اما دقت کنید که نوع آن بدون روکش است. پس از این که فرآیند عایق‌ کاری تمام شد، همانطور که می‌دانید روی آن‌ها با ورق آلومینیوم یا ورق گالوانیزه پوشانیده می‌شود. درصورتی که لوله‌ روکاری که قصد عایق ‌کاری آن را دارید، لوله‌ آب گرم و برگشت آب گرمی صرفی، و جنس آن از گالوانیزه باشد، بهتر است از همین روش‌ برای عایق ‌کاری لوله استفاده ‌شود، اما روی آن‌ها به ضد زنگ آغشته نمی‌شود.

روش عایق کاری لوله آب به چه صورت است؟

بهتر است قبل از هرچیز بدانید که در تاسیسات ساختمان، لوله‌کشی‌ها به سه روش صورت می‌پذیرد که به شرح زیر می‌باشد :

  • اگر به صورت توکار باشد، که لوله‌ها در داخل کانال، شافت یا سقف کاذب قرار می‌گیرند.
  • اگر به صورت دفنی باشد، که لوله‌ها زیر کف جاسازی می‌شوند.
  • اگر به صورت روکار باشد، که در داخل یا خارج از ساختمان کار لوله‌کشی صورت می‌گیرد.

با این حال طبق روش‌های گوناگون که وجود دارد، آنچنان مهم نیست که لوله‌کشی ساختمان به چه صورتی انجام گیرد. چون در هر صورت می‌توان عایق کاری لوله آب را با روش‌های مختلف زیر انجام داد:

اولین اقدام این است که لوله‌های آب را کاملا تمیز کنید (هرگونه مصالح ساختمانی اعم از گچ، سیمان، خاک و… که روی آن باقی مانده را پاک کنید). در مرحله بعدی بر روی لوله‌های سیستم گرم‌کننده باید ضدزنگ زده شود. سپس، بعد از خشک شدن ضد زنگ، روی لوله‌های دفنی و توکار را با عایق پشم شیشه، پشم سنگ یا عایق پتویی با روکش کاغذی کاملا بپوشانید. حتما توجه داشته باشید که پشم شیشه را از طرف ورق آلومینیومی دور لوله مورد پوشش قرار ندهید. درنهایت مفتول گالوانیزه را روی عایق‌ها بپیچانید تا ثابت و محکم بماند.

همچنین برای علیق لوله آب روکار، می‌توانید از عایق هدایتی، تشعشعی یا عایق پیش ساخته استفاده کنید و در آخر هم روی آنها را با ورق آلومینیوم یا ورق گالوانیزه کاملا بپوشانید، تا عایق لوله آب روکار به‌صورت تمیز و مرتب درآید.

جمع بندی

همانطور که در این مقاله و مقالات پیشین گفته شد، بخش لوله‌کشی ساختمان از موارد مهم و حیاتی هر سازه‌ای است. همچنین ساختمان‌هایی که از موتورخانه برخوردارند، این اهمیت را دوچندان می‌کنند. ازطرفی باید دقت کنید که برای عایق لوله آب روکار، می‌بایست افراد بامهارت عایق کاری را انجام دهند. زیرا لوله‌هایی که در معرض دید هستند، باید از ظرافت و تمیز بودن کار برخوردار باشند.

روش‌های گوناگونی برای عایق لوله آب روکار وجود دارد، که در این مقاله سعی کردیم به آنها بپردازیم. شما پس از اینکه تشخیص دهید لوله‌های شما روکار یا توکار است، می‌توانید عایق لوله آب روکار یا توکار مناسبی را برای عایق کاری انتخاب کنید. جهت همکاری بیشتر با کارشناسان و متخصصین عایق دما، در بخش‌های مختلف عایق کاری، با ما هم مسیر باشید.

ارتباط با ما

جهت ارتباط بیشتر برای خدمات عایق لوله آب روکار، می‌توانید ازطریق راه‌های ارتباطی با ما ارتباط بگیرید و از خدمات ویژه ما برخوردار باشید.