عایق دما

عایق‌کاری تاسیسات

خدمات عایق‌کاری

آموزش عایق کاری لوله

برای جلوگیری از اتلاف حرارت و انرژی در قسمت‌های مختلف ساختمان مانند سطوح حرارتی لوله‌ها، کانال‌ها مخازن آب گرم و یا جلوگیری از رطوبت و انتقال سروصدا از مواد عایق استفاده می‌شود. در آموزش عایق کاری لوله به بررسی نحوه عایق کاری لوله خواهیم پرداخت. تا به اینجا در وبسایت شرکت و در مقالات متعدد سعی شده است که از ضرورت عایق کاری لوله‌های موتورخانه، کانال‌ها، بویلرها و سایر تجهیزات موتورخانه‌ها و ساختمان شما را آگاه کنیم.

به‌طورکلی یکی از روش‌های پیشگیری از هدررفت انرژی و کاهش مصرف سوخت و ساز در موتورخانه ساختمان‌ها و صنعت‌ها، عایق کاری لوله‌ها‌ می‌باشد که با روش‌های مختلف انجام می‌شود. به این صورت که با عایق کاری لوله‌های آب گرم از مصرف سوخت اضافی جلوگیری و همچنین با عایق کاری لوله‌های آب سرد از یخ‌زدگی آن‌ها جلوگیری می‌کند. برای آموزش‌های بیشتر در این رابطه با ما همراه باشید.

شرایط عایق کاری لوله

آموزش عایق کاری لوله تابع مقررات و شرایط خاصی است که اجرای این مقررات در انجام روند بهینه عایق کاری تاثیر مستقیم دارد که عمده این شرایط عبارتند از:

  • جنس عایق باید با شرایط و دمای لوله کشی تناسب داشته باشد.
  • عایق و روکش عایق باید در برابر آتش‌سوزی و حریق مقاوم باشد.
  • آن قسمت از لوله‌های تاسیسات ساختمان که از دیوار آتش عبور می کنند نباید عایق و روکش درنظر گرفته شود.
  • استفاده از مواد آتش‌زا مانند چسبهای نواری و دیگر مواد نفتی و… به عنوان روکش عایق ممنوع است.
  • حداقل ضخامت عایق لوله‌ها در تاسیسات حرارتی و برودتی در جداول این شاخصه مشخص است.
  • چنانچه شرایط عایق کاری با اطلاعات مندرج در جدولهای شامل اطلاعات فرق دارد با نظر مهندسین ناظر مقادیر و مواد مناسب انتخاب شود.
آموزش عایق کاری لوله
آموزش عایق کاری لوله

در چه مواردی نیاز به عایق کاری لوله نیست؟

اگر شما آموزش عایق کاری لوله را طبق روش و اصول مناسب ببینید، تشخیص می‌دهید که برای بعضی از لوله‌ها که دارای شرایط خاصی هستند، نیاز به عایق کاری نمی‌باشد. در مواردی که نیاز به عایق کاری لوله نیست به شرح زیر هستند:

  • وسایل گرمایشی که در کارخانجات عایق کاری شده‌اند.
  • سیستم حرارتی که دمای آن 8/12تا 40 درجه سانتی گراد باشد.
  • اگر جدار داخلی یا خارجی لوله دارای شرایط انتقال گرمایی نباشد.

انواع عایق لوله

عایق حرارتی

عایق‌های حرارتی از موادی تشکیل شده که در مقابل عبور گرما دارای مقاومت بالایی هستند، این عایق‌ها تا حد زیادی از اتلاف  و هدررفت گرما جلوگیری می‌کنند. از عایق‌های حرارتی برای عایق کاری لوله‌های آب گرم، دیگ‌های آب گرم، مخازن مولد آب گرم مصرفی مثل منبع دو جداره و بدنه آب گرمکن‌ها، پوسیدن منبع انبساط باز، کانال‌های هوای گرم، پکیج‌ها، هواساز‌ها، کوره‌های هوای گرم یا به عبارتی در مواردی که حرارت داشته باشند، استفاده می شود.

عایق هدایت حرارتی

این نوع عایق از انتقال حرات به روش هدایتی جلوگیری می‌کند. عایق‌هایی که برای این نوع از عایق کاری استفاده می‌شوند به مواردی چون پشم شیشه، پشم سنگ، پشم معدنی و عایق‌های پیش ساخته دسته بندی می‌شوند.

عایق تشعشعی

این عایق همانطور که از اسمش برمی‌آید برحسب اشعه است. اینگونه که از جذب اشعه به وسیله جسم عایق شده جلوگیری می‌کند و آن را انعکاس می‌دهد. برای عایق کاری با عایق تشتشعی می‌توان از انواع عایق‌های پشم شیشه، پشم معدنی و پشم سنگ که روکش آلومینیومی دارند استفاده کرد.

عایق رطوبتی

عایق‌های رطوبتی ازجمله موادی هستند که از نفوذ رطوبت از یک جدار به جدار دیگر جلوگیری می‌کنند. عایق‌های رطوبتی که در تاسیسات مورد استفاده قرار می‌گیرند، اکثرا اجسام قیراندود شده هستند. مانند گونی، کاغذ، مواد لاستیکی، پلاستیکی و… در موارد خاص، عایق پشم شیشه، پشم سنگ و پشم معدنی را قیراندود می‌کنند. در لوله کشی گاز برای محافظت لوله‌ها در مقابل پوسیدگی و زنگ زدگی و فرسایش، لوله‌های روکار را باضد زنگ و رنگ روغنی و لوله‌های توکار را با نوار پلاستیکی مخصوص که به آن پرایمر گفته می‌شود مورد پوشش قرار می‌دهند.

عایق صوتی

هر صدایی که تولید می‌شود، باید دارای دسیبل مجاز باشد تا گوش را مورد آزار قرار ندهد. به همین جهت کنترل صدای حاصله از کار فن‌های الکتریکی در کوره‌‌ها، هواساز و پکیج‌های ساختمانی و… با نصب صداگیر روی دهانه خروجی این دستگاه‌ها به عنوان عایق، آلودگی صوتی را تا حد مجاز کاهش می‌دهد که این کار مستلزم محاسبات مهندسی است اما بعضی اقدامات مانند نصب لرزه‌گیر در زیر پمپ‌ها و بر روی لوله‌های مکش و رانش تا حدی از این صداها کم خواهد کرد.

آموزش عایق کاری لوله

لوله‌ها در انواع مختلف یا به صورت روکار نصب می‌شوند یا توکار که داخل سقف کاذب و کانال‌ها رد شده‌اند. در همین راستا عایق لوله آب روکار بخشی است که به‌صورت اختصاصی به آن پرداخته شده است. حال برای عایق کاری لوله‌ها به ترتیب زیر عمل کنید :

  • درابتدا تمیز کردن لوله‌ها از هر آلودگی را در دستورکار قرار دهید.
  • لوله‌های سیستم گرم‌کننده و گرمایشی، باید دوبار تحت ضد زنگ قرار بگیرند.
  • لوله‌های دفن و توکار را با عایق پشم شیشه، یا پشم سنگ بتونی با عرض مناسب قطر لوله عایق کاری می‌کنند و درنهایت روی عایق را با مفتول نرم می‌پیچند.

رنگ آمیزی عایق

طبق آموزش عایق کاری لوله بعد از اینکه پارچه‌ای که روی عایق قرار گرفته کاملا خشک شد، رنگ آمیزی به شرح زیر انجام می‌شود:

به‌طورکلی دو دست رنگ روی پارچه زده می‌شود اول آستر و سپس روکش

  • دقت شود که روی پارچه لوله‌ها، کانال‌ها، مخازن آب گرم و انبساط باز رنگ روغنی سفید شیری زده می‌شود.
  • دقت شود که روی لوله‌های گازسوز رنگ روغنی زرد زده می‌شود.
  • دقت شود که روی لوله‌های آتش نشانی رنگ قرمز زده می‌شود.
  • دقت شود که روی لوله‌های آب سرد مصرفی و گازوئیل رنگ روغنی سفید شیری زده می‌شود.
  • دقت شود که روی لوله‌های هواگیری و تخلیه و تکیه گاه‌ها، پایه‌ها و بست‌ها رنگ روغنی مشکی زده می‌شود.

جمع بندی

طبق مطالب گفته شده اولین اقدام این است که لوله‌های آب را کاملا تمیز کنید (هرگونه مصالح ساختمانی اعم از گچ، سیمان، خاک و… که روی آن باقی مانده را پاک کنید). در مرحله بعدی بر روی لوله‌های سیستم گرم‌کننده باید ضدزنگ زده شود. سپس، بعد از خشک شدن ضد زنگ، روی لوله‌های از نوع دفنی و توکار را با عایق پشم شیشه، پشم سنگ یا عایق پتویی با روکش کاغذی کاملا بپوشانید. حتما توجه داشته باشید که پشم شیشه را از طرف ورق آلومینیومی دور لوله مورد پوشش قرار ندهید.

درنهایت با مفتول گالوانیزه را روی عایق‌ها بپیچانید تا ثابت و محکم بماند و از حرکت‌های مکرر جلوگیری شود. همچنین برای عایق لوله آب روکار، می‌توانید از عایق‌های نامبرده شده در انواع هدایتی، تشعشعی یا عایق پیش ساخته استفاده کنید و در آخر هم روی آنها را با همانند عایق‌های دیگر با ورق آلومینیوم یا ورق گالوانیزه کاملا بپوشانید، تا عایق لوله آب روکار به‌صورت تمیز و مرتب درآید.

ارتباط با ما

جهت آموزش عایق کاری لوله در روش‌های مختلف، می‌توانید با کارشناسان ما درارتباط باشید تا آموزش و مشاوره‌های لازم را دریافت کنید. برای اطلاع بیشتر از این دسته آموزش عایق کاری لوله به صفحه تماس با ما بپردازید و با ما همراه باشید.